Boeken 2015

Kom hier dat ik u kus Griet op de Beecke

Kom hier dat ik u kus
Griet op de Beecke

Mooi! Aanbevolen door Detty van de grrls.
Mona als 9 jarig meisje dat haar moeder verliest, als jonge vrouw met baan en uiteindelijk een man en als 35 jarige vrouw met een stervende vader in gecompliceerde Fam. Relaties.
De 9 jarige beviel me het best
Het Vlaams: u,ge,gij stond me tegen, ik weet niet van welke streek dit is.
Het stoort me als er tegenstrijdigheden zijn, bv: de auto op het autokerkhof.

____________________________________________

Vele hemels boven de zevende Griet op de Beeck Vele hemels boven de zevende
Griet op de Beeck[/

Van Bol.com.
Recensie(s)

In haar veelstemmige debuutroman laat de 40-jarige Vlaamse auteur, journaliste bij de krant De Morgen, vijf personages vanuit ik-perspectief beurtelings hun verhaal vertellen: de zussen Eva (36) en Elsie (42), hun vader Jos (71), Elsies dochter Lou (12), en de kunstschilder Casper (46), een vriend van Eva die door haar Elsie leert kennen en een relatie met haar begint. In korte, elkaar afwisselende hoofdstukken zien we de vijf personages rusteloos hun weg zoeken in een complexe emotionele context. Centraal staat kwetsbare Eva, grote vriendin van haar puberend nichtje, die ervaart hoe haar zus de passionele liefde vindt waar ze zelf naast grijpt, die worstelt met de verwachtingen van haar ouders en langzaam maar zeker de grip verliest op de obstakels in haar leven. Hoewel de vijf ik-stemmen te weinig een eigen stemkleur meekregen en iets te gelijkluidend klinken, evolueren ze toch tot personages die de lezer raken en worden er intrigerende thema’s aangekaart. Door de toegankelijke, sobere, uitgepuurde stijl kan deze psychologische roman een breed lezerspubliek boeien. Kleine druk.

Marita de Sterck

Meteen maar doorgelezen… Vlaams stoorde me minder, beter vond ik, deze roman.mooi thema deze 5 ikken.

——————————————————-

08-01-2015image

De helleveeg
AFTh van de Heide

Laatste deel van ‘tandeloze tijd’.
Hij schreef dit boek ná Tonio, ik kwam moeilijk weer terug in ‘tandeloze tijd’, wel de verstikkende jaren vijftig, de geheimen, in het katholieke zuiden.

http://www.vn.nl/Boeken/Review/De-helleveeg.htm#

—————————————————————————————–

Weer ouderwets lekker een ‘gewoon’ boek gelezen:

image

Eleanors kinderen vinden het de hoogste tijd dat hun halfblinde, vierennegentig jaar oude moeder naar een verzorgingshuis gaat. Eleanor stemt daarmee in, maar staat erop haar bezittingen zelf uit te zoeken, in plaats van die taak aan de familie over te laten. Ze heeft namelijk het een en ander te verbergen. Nadat haar eerste poging om haar geheimen te vernietigen eindigt in een bijna fatale brand, draagt haar kleinzoon zijn vriend Peter voor om haar te helpen. Samen met Eleanor sorteert Peter geduldig alle oude brieven en foto’s. Wanneer ze stuiten op een stapeltje liefdesbrieven wordt zijn nieuwsgierigheid gewekt. Hij weet de oude dame zo ver te krijgen dat ze het grote geheim van haar leven met hem deelt. Terwijl Eleanor vertelt komt het verleden weer tot leven: de oorlog, waarin een gepassioneerde maar onmogelijke liefde opbloeide die vele levens daarna bepaalde…

Één reactie op Boeken 2015

 1. mieke schreef:

  Lieve Ron helemaal vergeten te kijken op meizoen, nu ben ik weer helemaal bij.
  Wat een mooie natuur en bijzondere dingen, een beetje gelachen om de duim van Pim, sorry?
  Je vergeet deze reis nooit meer, echt heel bijzonder.
  Ik wacht op je volgende verslag, hier alles plat haha.
  Wel zonnig nu en lekker koud weer.

  Liefs en knuffels ban ons

Reacties zijn gesloten.