Auckland

image

We zijn een week in Auckland Birkenhead, in het appartement(je) van L. overal zicht op het water. Héél veel water hier, dat doet ook iets met het licht.
Vandaag gelukkig bijna alle christmas shoppings gedaan, in zo’n enorme mall. Niet leuk wel handig. Voor bijna alles wat we ondernemen moeten we de auto nemen, en we hebben inmiddels door dat er 24/7 files zijn. P rijdt en ik op de verkeerde kant naast hem ( want stuur rechts en links rijden) heb voortdurend het gevoel dat ik de berm in knal of erger.
Maar zo gauw je van de snelweg af bent, is de omgeving vriendelijk. Vegetatie ook anders dan in Waikato ( het district/provincie waar L woont.
Bijzonder, en dat zíe je ook echt, is de Chinese bedrijvigheid. Complete fabrieken, dorpen worden er gebouwd, en de inwoners komen mee. Ik dacht nogal naïef: wat een kansen voor onze vluchtelingen. Maar dat schijnt niet zo te zijn, je komt moeilijk dit land in.
Ik geloof dat wij ook niet langer dan 3 maanden op ons toeristenvisum mogen blijven.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, NZ 2015-2016. Bookmark de permalink.

Één reactie op Auckland

 1. Ron schreef:

  Lieve Ron en Pim
  Dank voor je bericht. Gaat Pim zijn voet al weer wat beter,of is er sprake van iets ergers hoop van niet. Lotje is inmiddels ook al weer een week thuis,gaat het beter.
  Theo is gestorven,we gaan morgen naar de crematie,erg verdrietig,maar t ging niet langer.

  dikke kus ook voor Lotje en de kinderen.
  Ron

Reacties zijn gesloten.