Mijn oude blog

oude meizoen

ooit voor zij en haar alles mijn meizoen maakten, had ik een ander Blog.
eens zien of ik het kan bewaren:

ogen moeder

moeder

Zoekend haar handen
Om deurstijlen van
Steeds kleinere kamers
Kijkt ze haar verleden in.
Nooit meer thuis
Haar leven verstoft en bijna vergeten
IJzeren wetten dwingen tot oversteek
Van bed naar stoel
Bijna honderd jaar ingesleten gebaren
Het brood naar haar mond
Haar ogen zo blauw
Verwarrend helder

posted by meizoen at zaterdag, juli 31, 2004


vrijdag, juli 30, 2004


wit overhemd (voorA)

hemd dat wekenlang in cellofaan gewacht heeft,
eindelijk in de was.
zwart schommelt zacht in de wind, asemt wierook
het ijle In Paradisum suist na.
hier en daar al een roos verwelkt,
een lelie geknakt.
’t zout van tranen gewassen,
je moet maar gaan nu…
laat ons het lage late zomerlicht,
de zekerheid van rood verkleurde wingerd,

posted by meizoen at vrijdag, juli 30, 2004

donderdag, juli 29, 2004

great maidens blush

eindelijk het komt ervan.. het is warm.we leven buiten, rommelen wat, en laten de wespen met rust… het zijn er na de verdelg-partij gisteravond nog steeds heel veel!vanmiddag samen naar de bieb, leesvoer voldoende voorlopig.en onze roos doet haar best! ze is prachtig, rozig met een geel hartje en ze ruikt als oma’s zakdoek vroeger.nu potje thee en elkaar.

posted by meizoen at donderdag, juli 29, 2004

woensdag 28 juli 2004

bloesje

ons kind is thuis, nou ja meer in het land, wel dichtbij.
en kijk er ligt weer was, piepklein van van alles (36) en ik vind het heerlijk om te wassen en te strijken en er een beetje in te snuffelen.
ze woont in de stad overzee en brengt relativerende gedachten mee.
de wereld is groter en er is meer tussen hemel en aarde, dat soort dingen…
betrap me erop dat ik veel boeken lees die in de UK/londen spelen.
zo ben ik toch een beetje bij haar en weet waar ze woont of wandelt haar boodschappen doet etc.
nu naast mijn bed ‘de forsyte sage’ letterlijk en figuurlijk wel een beetje veel.

…maar ook zoveel tijd achter deze machine, terwijl de zon schijnt de was gedaan en gewacht op de insectenverdelgingsdienst, want er zijn nou hEEL veel wespen! ik denk een nest onder de pannen, ze duiken in slierten steeds onder dezelfde dakpan>

posted by meizoen at woensdag, juli 28, 200

voor haar

Het werd stil, niet omdat je zweeg,
Want je praatte als nooit tevoren;
Een biechteling na jaren van verval,
Die zijn hart leegt bij een vreemde.

Het was donker heel donker toen je sprak,
Ik keek naar buiten om de maan te zien,
Die vol moest zijn achter de wolken,
Mijn hart lag in mijn handen.

Toch heb ik ieder woord gehoord
En zelf de komma’s gezet
Om het onleesbare, hoorbaar te maken.

Lang heb ik nog voor je gezwegen,
Terwijl jij druk was met jezelf,
Maar een punt, liefje, een punt heb ik nooit gezet.

posted by meizoen at woensdag, juli 28, 2004


dinsdag, juli 27, 2004

wespen

achter in de tuin hing ik zo’n wespenvangertje met oranje limonade siroop.
de hele dag al hoor ik een zoemen, een miniem kontinu boormachientje.
en jawel, mijn vangertje zit bomvol, eromheen dansen cirkelen tientallen wespen radeloos op zoek naar zo’n suikerzoete dood.
hoe krijg ik dat ding in vredesnaam ooit schoon, uberhaupt ooit in mijn handen?

welnu we verlaten de tuin, de eetafel ongebruikt, onze comfortabele stoelen met zicht op ‘the great maidensblush’ onberoerd.

soms weet je waar je plaats is.

==================================================================================

ze heet daan

Sprookje

Zij luistren beiden naar haar oud verhaal,
wondere dingen komen aangevlogen.
zichtbaar in hun verwijde ogen,
als bloemen, drijvend in een schaal.

Er is een zachte spanning in hun wezen,
zij zijn verloren en verzonken in elkaar,
– het witte en het blonde haar –
geloof het maar, geloof het maar,
alles wat zij vertelt is waar
en nooit zal je iets mooiers lezen.

Uit: ‘De vogel Phoenix’, 1961.Schrijver: M. Vasalis

posted by meizoen at dinsdag, augustus 31, 2004

zondag, augustus 22, 2004

poezie en sculptuur Den Haag

Vooraan links in de hippe gele kar Elli, naast haar zitten Ina, Else,Henriëtte, Ron en staat Elma met Max. Op de tweede rij zien we van linksnaar rechts Eisjen, Maaike, voor een bruddha zit Bernique, onder de arm vande bruddha piept Marieke uit, naast haar staan Angeline, Ria en Irene.Daarachter van links naar rechts staan Jop, naast haar Edith arm in arm met de buddha, aan de andere kant Karin, Daniela en Annemarie”, schreef ik.

dinsdag, augustus 17, 2004

koningin

ik hoorde een laag gebrom, en kijk een koningin gevangen
ze is echt enorm.
was nog even in dubio; flesje omgooien zodat ze vrij was of een deksel erop zodat ze nooit meer vrij zal zijn..
ik koos voor het laatste, immers koningin weg – nest weg
de natuur is hard!

posted by meizoen at dinsdag, augustus 17, 2004

vrijdag, augustus 13, 2004

meisjesvlecht

Na jaren van afgewend zijn
Op weg naar nieuw en groei
Heeft het leven zich onzichtbaar herschikt
Je gezicht is dat van je moeder is geworden
De bewegingen van je handen
Jij bent het weer
Die opnieuw de verhalen verhaalt
Vervalt in het dialect van je jeugd
De lijnen vervaagd je meisjesvlechten eraf
Jij bent het

posted by meizoen at vrijdag, augustus 13, 2004 1 comments
maandag, augustus 09, 2004
beelden van ron rooijakkers

mijn lieve vriendin maakt beelden, vrouwenbeelden hier kun je haar vinden onder kunstenaars.

en nu op weg naar mijn moeder in een verzorgingshuis om haar wat extra te laten drinken. en dat is geen sinecure.. onbegrijpelijk dat oude mensen op zo’n laag pitje kunnen branden.

posted by meizoen at maandag, augustus 09, 2004 0 comments
zondag, augustus 08, 2004
laat op de avond
zoveel logs, zoveel nieuws, dit is toch wel een beetje alarmerend:

Peed-out Prozac detectable in UK water-supply There’re so many Prozac-takers in the UK that urine-borne traces of unmetabolised antidepressent have contaminated the drinking-water supply.
An Environment Agency report suggests so many people are taking the drug nowadays it is building up in rivers and groundwater…
The DWI said the Prozac was unlikely to pose a health risk as it was so “watered down”…
The exact amount of Prozac in the nation’s drinking water is not known. boingboing.net

mijn kind waarschuwen?
nog maar niet, wel sjanetje bedanken..maar dat grapje lukt nog niet… of toch??

Email me!

posted by meizoen at zondag, augustus 08, 2004 1 comments
vandaag ben ik 7

Vandaag ben ik weer 7
Het is zondag
Ik schommel hoog boven korenschoven
En fiets met mijn ogen dicht
Ruik de diesel van trage boten op de maas
Peuter steentjes uit smeltend asfalt

Vader zal zijn zakdoek om mijn knie knopen
Als ik val

posted by meizoen at zondag, augustus 08, 2004 1 comments
donderdag, augustus 05, 2004
brillen

dit is het resultaat van een aantal uren bellen met chello.
onze gegevens kloppen niet en wij goochelen met brillen om de letters op toetsenbord – scherm en papieren te kunnen lezen.
overigens een prachtige dag en vanavond in goed gezelschap lekker gegeten.

posted by meizoen at donderdag, augustus 05, 2004 1 comments
dinsdag, augustus 03, 2004
pruimenjam

pruimen

naar de markt geweest, zware tas!
maama maakt pruimenjam.
in de IRL leesclub lezen we n.l. ook kookboeken.
deze keer “uit pot en flesch” en als alles goed gaat heb ik vanavond 7 potten jam.
voor slechte tijden.. de britten kregen al zo’n foldertje! sh.. ik vergat de kaarsen!

ge(her)lezen “de trousse” van L. Pleysier. beelschoon verhaal over een tantenon in India.
en ook van hem “de dieven zijn al gaan slapen”, dit is blijkbaar de afsluiting van een romancyclus.
maakt me blij want ik heb dus nog te gaan 1 “wit is altijd schoon” en 2 “volgend jaar in berchem”.

zo en nou met lief en hondje naar de rivier.

posted by meizoen at dinsdag, augustus 03, 2004 0 comments
maandag, augustus 02, 2004
volvo

volvo

hij walst me in zijn boring uglyness
naar zondoorstoofd koren
de koekoek in de middag
de geuren van mijn jeugd

mijn tenen knipogen weerbarstig rouge
en we neuriën zacht:
“how fragile we are – how fragile we are”

posted by meizoen at maandag, augustus 02, 2004 1 comments
zondag, augustus 01, 2004
zo’n zondagmiddag

zo’n zondagmiddag

buiten, beetje vegen, rondlopen, oude bloempjes eruit, lezen, nog wat lezen.. denken over wat we gaan eten..niet veel meer.
hondje heeft zich op lekker plekje genesteld, wij ook.
kind en kleertjes zijn alweer op schiphol om morgen in de grote stad het werk (node) te hervatten.
een van de kleine charmes van dit dorp is het luiden van de kerkklokken. elke zaterdag en zondag om 16.45uur .
je weet dan o.a. dat je een glas kunt gaan inschenken, voor de zekerheid beieren ze nog een keer om 17.15uur!

santjes !

====================================================================================

maandag, september 27, 2004
doop daan

mike las van huub van der lubbe:
hou van mij

nu ben je nog klein
en ik ben je vader
nu til ik je op
dan kun je erbij
jij wijst de dingen
ik zeg hoe ze heten
wat je wil weten
vraag maar aan mij

straks wisselt het tij

nu ben je nog klein
en ik groot en ouder
als er wat is
dan kom je bij mij
nu huil je uit
tegen mijn schouder
jouw liefste ben ik
mijn liefste ben jij

straks wisselt het tij
sta me bij
hou van mij

nu ben je zo klein
en ik ben je vader
duurt nog maar even
dan ben je vrouw
draag je naar bed nu
vertel een verhaaltje
leun maar op mij
straks steun ik op jou

straks wisselt het tij
sta me bij
hou van mij

posted by meizoen at maandag, september 27, 2004 1 comments
ph. claudel – grijze zielen
gelezen
via de grrls getipt, en het Is mooi, zo’n boek waarvan je weet dat je dat nooit meer gaat vergeten..ik las het gulzig, te gulzig en ga het herlezen..
jop zei: Zo somber en triest. Dat schrijven meer van jullie over GZ. Ik heb mijnmailtjes over dit boek nog eens nagelezen en zie dat ik dat, ook kort nalezing, zelf niét vond. Alleen heb ik ”angstaanjagend” gebruikt voor demethoden die de twee notabele schurken erop nahielden toen ze de jongenswilden verhoren. Ik gebruikte dat woord omdat ik weet hoe nog steeds over dehele wereld gemarteld wordt als mensen op een bekentenis azen.”Mooi triest” vind ik een goede kwalificatie van Petra die me toch wéér inde buurt van het sprookje brengt, want moord en doodslag is zelden ”mooi”triest.Het ”mooi” trof me in dit boek meer dan het ”triest”. En door devermooiing misschien bleef ik kijken, niet meebeleven, maar dat wasaangenaam.
bernique zei: Ook ik kan me vinden in de ver doorgevoerde stereotypen. Een beetje té ver, naar mijn smaak, en niet helemaal passend bij het grijs van de ten tonele gevoerde zielen. Ik heb wat mails terug gelezen en daarin zijn we het kennelijk toch aardig eens. Jop heeft het boek gelezen alsof ze keek naar het ontstaan van een schilderij, en dat vond ik een rake omschrijving; ik voelde ook een onzichtbare hand die me tegenhield om het verhaal in te duiken, maar ik heb tegelijk gebiologeerd gelezen / gekeken. Edith noemde de taal van de politieman niet de zijne, en dát vond ik nou ook, zo zelfs dat het me soms stoorde. Bijvoorbeeld op blz. 138, als hij zegt dat de pastoor de gave van het woord heeft en er mooie dingen mee doet, zodat “iets onbelangrijks plotseling iets wonderbaarlijks werd”. Terwijl hijzelf nooit geweten heeft dat je bijvoorbeeld over bloemen kunt praten zonder ze als bloemen te benoemen. Wat dachten jullie van het volgende, aan het einde van diezelfde passage met de pastoor: ” Buiten was de regen weer overgegaan in sneeuw en de vlokken sloegen massaal tegen het raam. Het leken wel gloeiwormpjes van ijs, zonder leven en zonder licht, maar die twee of drie seconden lang een illusie van leven en licht wisten te creeren.” En zo het hele boek door. Ik bedoel maar! Ik heb ervan genoten, daar niet van, ik vond het prachtige taal, maar het klopt niet met de middelmatig ontwikkelde politieman uit een sociaal arm milieu met een domme dronkelap als vader. (Dat laatste hóeft er natuurlijk niet toe te doen; je kunt je omhoog werken, maar toch…)Zelf heb ik er niets sprookjesachtigs of romantisch aan gevonden, moet ik zeggen, ook niet als ik er over nadenk. Behalve dan dat je misschien de hevigheid van de gevoelens bij de verschillende personages romantisch kunt noemen. Ik vond het hele verhaal meer een “lijden aan de wereld”. Van alle personages. Dat bracht volgens mij ook de droevige sfeer teweeg, buiten de situering in WO I om. De titel dekt voor mij helemaal de lading: ik vond het een grijs verhaal over meer of minder grijze personen in een grijs, alledaags dorpje, maar van een mooi soort grijs. Zilverig grijs. Vanwege de mooie taal en om alsnog zinnen te noteren, wat ik dit keer niet heb gedaan, lees ik het t.z.t. vast nog een keer. De moeite waard, Yvonne, deze tip!

mooi? 9

posted by meizoen at maandag, september 27, 2004 0 comments
vrijdag, september 17, 2004
william trevor – felicia’s reis

vandaag gelezen, en ook vandaag de recensie in cicero’s keuzë: “een verkenning van de aard van het kwaad”. een schijnbaar rustig voortkabbelend verhaal waarin de horror al besloten ligt. ierland – zwanger meisje – eenzame man met merkwaardige trekjes – dode bezitterige moeder – en de eeuwig afwezige liefde. wat is er gebeurd? en wat wordt voorkomen?

het verhaal is verfilmd: Felicia’s Journey

genoten? 7,5

posted by meizoen at vrijdag, september 17, 2004 0 comments
17 september 1975

dag lief kind, je bent er
en je maakt ons leven heel
ga maar zachtjes door met leven
op weg in de tijd
onze handen houden je vast
wij zullen de wereld voor je verkennen
eeuwig dichtbij geluk.

posted by meizoen at vrijdag, september 17, 2004 0 comments
zondag, september 12, 2004
ik leer door…
meizoen

posted by meizoen at zondag, september 12, 2004 0 comments
vrijdag, september 03, 2004
stoel

project

kijk ze zei: ‘”moet je zien leuke stoel, jammer, mooi model, jij deed toch ooit zo’n cursus?” ja dat deed ik.. (en ik had ook wat wijn op) goeie stoel, stinkt een beetje naar motorolie, waarschijnlijk ook vlooien, de bekleding is eigenlijk alleen make-up, welke kleur denk je? “zwart velours” daar was ze heel beslist in…

posted by meizoen at vrijdag, september 03, 2004 0 comments
donderdag, september 02, 2004
ouwewijvenzomer

eindelijk, mijn indian summer is er.
ik hou van dit licht, de hele dag op blote voeten van klus naar klus.
de boekggrls praten al een paar dagen over Bodil Jönsson’s “mijn grootmoeder had nooit gebrek aan tijd”.
toch eens lezen maar nu even niet, het blijft nl nog een paar dagen zo!
marian bracht het oude plantenrek en mijn volgende project!

posted by meizoen at donderdag, september 02, 2004 1 comments

======================================================================================

verlaten

God, vader,
nooit was een mens zo verlaten.
we schrobben je graf en fleuren het op.
maar het doet er niet meer toe
haar kamer met zicht op de blinde kerkmuur,
de slaaplucht ingedikt, nooit meer zon op haar bed.
dit zurige dorp vol geheimen en argwaan,
haar bestaan veronachtzaamd.
in de eeuwige geur van stront,
en krassende kraaien in de lucht
duwen we haar voort
God, vader…

posted by meizoen at woensdag, oktober 27, 2004 1 comments
maandag, oktober 25, 2004
vrolijk
klaproos
copyright: hans zanders
Van klaprozen werd ik altijd al blij, deze staan/stonden ineen lanschap met cipressen in Toscane.
Hans Zanders, een van de exposanten in Persingen volgend jaar april gaf me gisteren deze schitterende foto kado!
We aten in goed gezelschap, ook iets om blij van te worden! zo gewoon gezellig met z’n allen, zo thuis bij elkaar, koesteren…
Het perspectief voor Persingen is goed…
Vandaag zat ik nog even buiten, en maakte de bloemen voor het graf van vader (morgen 28 jaar dood) vorig jaar om deze tijd lag er sneeuw!

posted by meizoen at maandag, oktober 25, 2004 0 comments
vrijdag, oktober 22, 2004
anna teresa de keersmaeker in once
anna teresa de keersmaeker in once
alleen zij en de stem en muziek van joan baez (en een beetje bob dyllan) een avond lang een schouwburg vol in vrijwel doodse stilte gefascineerd.
zo een met de dans, met haar lichaam, met de muziek dat aplaudiseren teveel leek.
de hele dag nog nagenieten, M belde me ook zij was met tranen in de ogen weggegaan…mooi mooi mooi

posted by meizoen at vrijdag, oktober 22, 2004 1 comments
zaterdag, oktober 16, 2004
een leeg huis
vrij..
gisteravond mikte ik de hele boel eruit op niederrhein. dat lijkt eenvoudig maar dat is niet zo. tenminste niet voor mij, het regende ongenadig, ik ben die borden niet gewend en ik vond het niet leuk. goed. zo rond 02.00 een sms je dat ze er waren (denk ik!) want net op dat cruciale moment liet mijn mobieltje het eenzijdig afweten. eerlijk gezegd weet ik dat allang, dat je nooit moet vertrouwen op dat soort schijnbaar betrouwbare zaken. denk je nou echt dat er nog wat werkt als die enorme rode vlek (nederland VK van vandaag) op een of andere manier interfereert met iets wat ook niet deugt?
in een sneltreinvaart het/ons bed verschoond.( voor het geval er iets gebeurt wil ik niet eeuwig gedwongen zijn om zijn lakens te besnuffelen) en toen het vrij-gevoel!
ik herken het feilloos: vroeger op mijn eenzame verpleegstersflatje, uit de nachtdienst of erin..geen regelmatig bestaan en ik kan doen wat ik wil!! ik doe natuurlijk niks maar dat het idee dat het kan. enfin, het kan maar boven in ons huis is een waskamer dwz een kamer met was..en nou zit dat me al de hele dag dwars… morgen, morgen…
V is een fantaastische hond! vannacht heeft ze zich keurig in haar fleecetodden aan het achtereind van het bed genesteld, niet gesnurkt! en heel lang met mij uitgeslapen… ze keek me af en toe wel uitermate treurig aan, maar daar stink ik dus niet in…ik haal gewoon ook wat uit mijn truukkendoos en doe net of ik slaap, met een lange diepe, zeer hoorbare zucht, gaat ze dan weer plat.
als tegenprestatie vanmiddag lang met haar gewandeld.
en toen in mijn mooie jurkje nog even wat te lezen gehaald. zit lekker en past goed!

posted by meizoen at zaterdag, oktober 16, 2004 1 comments
dinsdag, oktober 12, 2004
vies?
vies?
beetje wel vrees ik..
omdat het zo’n bijzondere dag was (johan stekelenburg werd begraven, en omroep brabant zond dat integraal uit via internet) was ik gebonden aan deze kamer. ik lapte de ramen tussen de tranen door. paul de leeuw zong ‘er is een steen verlegd’.
.. goed goed ik zal er wat aan doen, morgen…
mijn vogeltjes komen gelukkig weer terug na de kaalslag van een paar weken terug. ik lok ze met lekkere hapjes.
heerlijk zo’n dag, naar de bieb geweest en ook nog even bij roelant, dus een stapel TBR.
kortom mij krijg je niet boos vandaag.

posted by meizoen at dinsdag, oktober 12, 2004 1 comments

==========================================================================================

selectie sokken
sokken
dat is helemaal niet zo’n eenvoudig verhaal: sokken!
zoals iedereen weet heb je altijd sokken over. tenminste dat lijkt zo. de waarheid is:
‘ze worden anders!’
mijn lief deed vandaag zijn sokken. eerst de makkelijkste, die liggen met z’n allen achter op een hoopje, en dan komt hij in de problemen…dat ligt ook aan mij want ik koop ze..enfin, het zijn vnl. donkerblauwe, zwarte en donkergrijze. en leg die maar eens goed bij elkaar op zo’n donkere zondagmiddag.
het kan goed gaan, maar je hoeft zo’n sok maar 1 x op 90 te wassen en je vind zijn evenknie nooit meer terug. nl veel kleiner geworden, valer en andere textuur zal ik maar zeggen.
dan is er nog de droogtrommel waarin het regelmatig anders gaat dan je gepland had..
voila!! het probleem is daar.

omdat ik niet zo gecharmeerd ben van een stuk (meestal zeer wit) bloot been, pleit ik voor:

* lange sokken, (bij ons begrafenissokken genoemd)
* altijd een 1a2 maten groter dan nodig, vanwege die 90 graden/krimp
* zwart of donkerblauw.

hè hè

posted by meizoen at zondag, november 28, 2004 1 comments
dinsdag, november 16, 2004
nachtvlinder
rhimoshevski
ziet het ook: het leven trekt zichzelf weer in zijn geweldige baan, de nachtvlinders zoeken je weer op, fladderen wit in het donker. voorzichtig op je sokjes lopen, ze zijn nog een beetje bang.

posted by meizoen at dinsdag, november 16, 2004 1 comments
donderdag, november 04, 2004
dood
doodbedaard
doodblijven
doodeenvoudig
doodgeboren
doodgewoon
doodknuffelen
doodmoe
doodnormaal
doodongelukkig
doodop
doodsbang
doodschamen
doodschrik
doodskus
doodssteek
doodstil
doodzwijgen

doofstom

posted by meizoen at donderdag, november 04, 2004 1 comments
About Me

My Photo
Name:meizoen
Location:Netherlands

ben me aan het orienteren op het www

View my complete profile
Previous Posts

* daan
* keuken
* hugo claus
* september in pensol
* lieve logé
* geluk
* eenden
* getrouwd
* verwante stemmen
* een mooie knoot is niet lelijk

Archives

* juli 2004
* augustus 2004
* september 2004
* oktober 2004
* november 2004
* december 2004
* januari 2005
* februari 2005
* maart 2005
* april 2005
* mei 2005
* juni 2005
* juli 2005
* augustus 2005
* september 2005
* oktober 2005

Powered by Blogger

====================================================================================

laatste dag van het jaar
vreemde dag, het hele leven draait om denken over ‘daar’. Nichtje maakt het goed en aan haar nogal luchtige reisverslag te merken hebben ze geen flauw idee wat daar nou aan de hand is.
kan m’n draai niet vinden.
gisteravond laat en gezellig geborreld in het huis van T samen met B en H.
vannacht hoorde ik met een klap de muizenval dichtslaan,daarna een geflap van een klein lijfje, dorst bijna niet te kijken.
jawel ze was uit de val ontsnapt maar wel met ernstig bloedend letsel (zoveel bloed uit zo’n klein beestje)
daar zaten we dan met onze middelbare blote heldenlijven, natuurlijk moest P het beestje opruimen…dat doe ik niet meer… maar gif ook niet..
nou ja dit lijkt me nog het minste van alle leed.
nu T ophalen en samen de dag doorkomen en morgen weer beginnen met een flinke wandeling in groot en goed gezelschap.
het nieuwe licht zit al in de lucht, sneeuwklokjes bloeien, helleborus ook!
ik heb nog nooit zo’n zin gehad in een wereld die weer opnieuw begint, ongeschonden opnieuw maar niet vergeten!

posted by meizoen at vrijdag, december 31, 2004 1 comments
maandag, december 27, 2004
dichtbij geluk
dichtbij geluk
terwijl de wereld bijna verging, tenminste een flink stuk ervan,waren wij bij elkaar met mensen die ons lief zijn.
het zilver gepoetst, veel kaarsen en veel pril geluk.
jazeker we tellen onze zegeningen.
maar zijn ook domweg gelukkig dat het er allemaal nog is, dat het nog steeds bestaat; de onbaatzuchtige liefde/vriendschap. en dat onze kinderen het vanzelfsprekend overnemen.
… en nu worden de doden geteld, met het uur worden het er meer. en past ons nederigheid en doen wat we kunnen.

posted by meizoen at maandag, december 27, 2004 0 comments
dinsdag, december 14, 2004
merel
godsamme…ging het toch verkeerd.
omdat het vroor was ik een paar x in de weer de vogeltjes vers water te geven, en dan wel zo weinig dat ze er niet in kunnen badderen. een merel kon het niet laten zijn linkervleugel bevroor en hij kon zich amper meer uit de weg maken, met z´n rechtervleugel vliegen ging wel maar door disbalans viel ie gewoon uit de lucht.
alles afgezochd naar een netje / geen netje dus / en maar een mand en grote badhanddoek gebruikt om ´m te vangen, dat lukt niet. wat stro onder de heg gelegd, en dat heeft ie ook gevonden…maar dood nu.

posted by meizoen at dinsdag, december 14, 2004 1 comments
zondag, december 12, 2004
klein geluk
dat je dat doet… in de avondkou naar lieve mensen lopen een eindje verderop. dat daar dan de tafel prachtig gedekt staat,al een piepklein beeldschoon kerstboompje met lampjes in de kamer, dat je daar dan de hele avond geniet van een prachtig maal en mooie wijn en van goed gezelschap. en dan in de nacht samen naar je warme bed…
ergens op het net vond ik deze foto: goed voor een glimlach!
‘k ben niet meer zo gewend aan wijn ’s avonds; dus nu beetje brak.
geeft niet; de kachel aan en stapels te lezen

posted by meizoen at zondag, december 12, 2004 0 comments
woensdag, december 08, 2004
beeld van ron rooijakkers
keizerkarelpodia 3de prijs
in ieder geval is te zien dat ze de derde prijs heeft.
maar de foto van het beeldje is niet zo best vrees ik. venzogoed zijn we met z’n trots!

posted by meizoen at woensdag, december 08, 2004 0 comments
zondag, december 05, 2004
een vrouw in berlijn/der untergang/philip roth
roth
We waren in de stemming om iets leuks te doen met ons weekend.
lief was zowaar zijn beloofde vrijdag vrij. We tutten wat aan en de zaterdag was geheel en al voor ons zelf inclusief verse broodjes sapjes kranten. en lang in bad… met ‘ een vrouw in berlijn’, van Anoniem. dagboekaantekeningen van april tot juni 1945. Het lag er al een tijdje, en ik kwam er moeilijk doorheen.
Dit boek wordt bij de boekgrrls uitgebreid besproken. Hoe het mogelijk is dat je in een/zo’n/welke? oorlog overleefd, schrijft deze anonieme vrouw met een zakelijke, koel registrerende pen. Misschien is dat het enige wat je kunt: registreren.
Zij zat in mijn hoofd deze vrouw en ging er moeilijk uit.
Goed, we zouden wat leuks etc. Ergens lekker eten en dan naar de film?
Hij regelt het, en we eten samen (was ineens niet meer zo vanzelfsprekend – dat je ergens lekker gaat eten – ik bedoel na dat boek, waarin zij restjes aardappel verstopt en doseert). En dan was er de film: ‘Der Untergang’ bijna drie uur in een bioscoop waar de stilte steeds zwaarder werd. Een indringende, imposante, akelige, controversiele heel goeie film.
Bruno Ganz met zijn maffe accent, de fanaten om hem heen, de lieve meisjes. De wereld zoals die is. Ongelooflijk knap dat je zoiets kunt laten zien, nog ongelooflijker dat het bestaat!
De vrouw waarover ik las was daar! In die chaos, ellende,onzekerheid!
En nee geen borreltje meer, maar naar huis.
En daar ligt naast mijn bed ‘het complot tegen amerika’ van Philip Roth.
Hij beschrijft hoe ‘als’ Eisenhower geen president was geworden maar in het geval van dit boek Lindbergh. Hoe in een gewoon en tamelijk gelukkig gezin de angst binnendruppelt, hoe effectief een bevolkingsgroep wordt geïsoleerd.
Kortom Hoe dingen gebeuren…
En Hoe hulpeloos we daar in zijn…

Hoe moet dat nou hier met die Mozart/Messias in ons midden?

posted by meizoen at zondag, december 05, 2004 1 comments
woensdag, december 01, 2004
onbehagen
omdat het leven altijd weer zijn geweldige gang gaat, had ik het nog niet zo in de gaten.
maar na de boodschappen, postkantoor (alweer te laat voor de mooie kerstkaarten- het is geeneen ssinterklaas!) huis schoon vanwege koor vanavond en de de onvermijdelijke was van M., keek ik rustig het journaal van 18.00uur.
dat was schrikken, hoorden we dit al niet eerder?
ik vret unne bessum; dit gaat gebeuren.
als je denkt dat het niet meer erger kan blijkt altijd weer het tegenovergestelde.
de erfzonde.
nooit compleet.
nooit af.
nooit vrede.

posted by meizoen at woensdag, december 01, 2004 0 comments
About Me

My Photo
Name:meizoen
Location:Netherlands

ben me aan het orienteren op het www

View my complete profile
Previous Posts

* daan
* keuken
* hugo claus
* september in pensol
* lieve logé
* geluk
* eenden
* getrouwd
* verwante stemmen
* een mooie knoot is niet lelijk

Archives

* juli 2004
* augustus 2004
* september 2004
* oktober 2004
* november 2004
* december 2004
* januari 2005
* februari 2005
* maart 2005
* april 2005
* mei 2005
* juni 2005
* juli 2005
* augustus 2005
* september 2005
* oktober 2005

Powered by Blogger

==========================================================================================

bloemetje
bloemetje

…..’t was in Umbrie, het was aangenaam warm, we aten aan deze tafel en keken uit op eindeloze korenvelden doorspikkeld met rood van klaprozen. als de wijn uit het glas was, ging er een roos in.

posted by meizoen at maandag, januari 31, 2005 1 comments
dinsdag, januari 25, 2005
zij en haar huis
haar huis moet gegr0eid zijn in zo’n 100 aaneengesloten lome zoele zomers
en kan er met gemak nog honderd aan.
het hooglied van judith herzberg woont er

Je zoenen zijn zoeter dan
zoeter dan honing en ik vind je
mooier en liever,
liever en aardiger nog dan de koning

en al haar vogels, en Lippi.
en zijzelf natuurlijk!
wat een vertrouwd en elegant en beschaafd beeld van een tijd.
he he, het bestaat nog!
zo dichtbij, dank je wel en laten we het nog eens over doen

posted by meizoen at dinsdag, januari 25, 2005 0 comments
zondag, januari 23, 2005
mooie zondag
Voix la, zong in de refter in Ubbergen, voor een groot en aandachtig publiek.
Het is tegenwoordig een woon/werkgemeenschap maar het heeft nog alles van vroeger tijden.

Ze zongen o.a
De noche

De noche iremos, de noche,
Que para encontrar la fuente,
Solo la sed nos alumbra.

’s Nachts gaan wij op zoek naar de bron, enkel bijgelicht door de dorst.

dit zingen al sind stjuttemis, maar ik blijf het mooi vinden.
Ciel en Gonny het Ave Maria van Gounod.. kippenvel! ik dacht meteen….
Yep! en zo heeft alles toch weer met elkaar te maken

posted by meizoen at zondag, januari 23, 2005 0 comments
dinsdag, januari 18, 2005
er zijn meer mensen die tobben…
omdat Bie zo mooi formuleerde dat van Aartsen zijn draaikont al goed in de olie had gezet, vandaag alle aandacht voor Ayaan.
zoveel fuzz in politiek nederland. ik geloof er niet meer in. internationale pers, gepantserde limousines..wat zeiden we ook alweer? Macht corrumpeert!
ik denk dat ze beter ‘in de kunsten’ kan gaan….

en sneeuw sneeuw, doosje op de stralendwitte bloeiende hellborussen, alle vogeltjes gewaarschuwd..kortom; er moet iemand zijn die de boel bij elkaar houdt!

sjanetje heeft haar nieuwe geavanceerde log. Prachtig!

vannacht i.p.v. eten logland af zitten schuimen, daar zijn er dus miljoenen van en lang niet allemaal geloofwaardig.
En Doosjes besteld; alweer een stap verder.

posted by meizoen at dinsdag, januari 18, 2005 0 comments
maandag, januari 17, 2005
broeds?

ben alweer dagen in de weer met in dit geval klavertjes vier, dat ik die dan leuk weg kan geven, en dat ze dan geluk enzo..
en verdomd, de sneeuwklokjes die ik te laat in de beukenhaag heb gezet, komen toch uit!
bovendien ben ik niet de enige: vanmiddag winterkoning gespot met dorre varens in z’n bekje!
morgen sneeuw!

posted by meizoen at maandag, januari 17, 2005 1 comments
vrijdag, januari 14, 2005
nacht/verhelderend beeld?

posted by meizoen at vrijdag, januari 14, 2005 0 comments
woensdag, januari 12, 2005
bonte specht
bonte specht

hebbes!
door het glas dus wat wazig.
hij/zij? zit altijd aan de voorkant en kan zo het bos in fladderen. die pindacakes zijn te verleidelijk.

posted by meizoen at woensdag, januari 12, 2005 3 comments
dinsdag, januari 11, 2005
veronique lecluse
sari’s

Sari’s in de boom
In Hambantota maakte nog de meeste indruk de honderden sari’s die tot 4 meter hoog in de boom hingen. Tijdens de vloedgolf is van iedereen, dood of levend, de kleren afgerukt. Iedere sari was dus 1 getroffen vrouw. Ongelooflijk……

deze foto en deze tekst zijn uit de site van veronique lecluse.
vriendin van dochter van A.
het is echt ongelooflijk

posted by meizoen at dinsdag, januari 11, 2005 0 comments
maandag, januari 10, 2005
proudly present
eindelijk in de lucht!
dankzij Sj…. kan er maar geen genoeg van krijgen.
vandaag lente in de lucht, de helleborussen hebben veelbelovend dikke knoppen. sneeuwklokjes bloeien (dat is toch altijd pas met carnaval?) en we hebben vanmiddag onze vakantie bij kees en carine vastgelegd voor half mei.
maar er zijn mensen die het nog beter kunnen.. L en S vertrekken naar een van de cookeilanden.
het paradijs bestaat nog, en dat ze het maar heel leuk mogen hebben!

posted by meizoen at maandag, januari 10, 2005 0 comments
zaterdag, januari 08, 2005
6 januari 2005
6 januari 2005

vandaag de godvergeten wereld op drift
weten we niet hoe snel op blote knieën
fortuin te graaien op de bodem van ons armzalig bestaan
weten we niet hoe de wrede god te smeken
dat in ieder geval ons leven zijn onverstoorbare gang kan gaan
weten we niet van het verval, hoe te leven
op een aarde doorspateld met lijken
weten we niet hoe snel ons opgepompte zelfgenoegzame masker
te laten vallen voor de god die zich niet dwingen laat
weten we niet
weten we niet

posted by meizoen at zaterdag, januari 08, 2005 0 comments
woensdag, januari 05, 2005
vol vertrouwen
vol vertrouwen…

…kijkt zij de wereld en haar leven in

gaat ze van schoot naar schoot

krijgt ze haar eerste hapje van het oude zilver

de zachte handen die haar dragen

de geanimeerde vertrouwde stemmen

kijk maar goed, en nog eens!

en zie hoe mooi je ons leven maakt

posted by meizoen at woensdag, januari 05, 2005 0 comments
About Me

My Photo
Name:meizoen
Location:Netherlands

ben me aan het orienteren op het www

View my complete profile
Previous Posts

* daan
* keuken
* hugo claus
* september in pensol
* lieve logé
* geluk
* eenden
* getrouwd
* verwante stemmen
* een mooie knoot is niet lelijk

Archives

* juli 2004
* augustus 2004
* september 2004
* oktober 2004
* november 2004
* december 2004
* januari 2005
* februari 2005
* maart 2005
* april 2005
* mei 2005
* juni 2005
* juli 2005
* augustus 2005
* september 2005
* oktober 2005

Powered by Blogger

Site Meter

============================================================================================

normen en waarden
sigaar
in de jaren vijftig??
zo leer je nog ’s wat… neemt geen eind sigaar mee in de kerk….en murmelen is geen gebed…
het zit allemaal in haar kerkboekjes.
stapeltjes stapeltjes van haar leven, gaan door mijn handen.
dat was de truc; luid en duidelijk en letterlijk!
naar de letter leven…

posted by meizoen at woensdag, februari 23, 2005 1 comments
maandag, februari 14, 2005
in paradisum

http://www.meizoen.nl/gedichten/gedichten.html#moeder1

posted by meizoen at maandag, februari 14, 2005 0 comments
donderdag, februari 03, 2005
pessoa
pessoa
Niet mijn, niet mijn is mijn gedicht.
Wie ben ik het verplicht?
Wie is ’t die wat ik schrijf dicteert?
Waarom heb ik geleerd
Van mij te wanen wat het mijne was?
Wie was het die ’t mij gaf?
(9-11-1932)
oh oh.. we moeten weer eens terug..

posted by meizoen at donderdag, februari 03, 2005 1 comments

==========================================================================================

aitutaki

……

posted by meizoen at dinsdag, maart 29, 2005 1 comments
donderdag, maart 17, 2005
oorlog

oorlog

elk mens schijnt zijn eigen oorlog te moeten voeren.
welnu dit is al wekenlang de mijne: mijn troepen staan opgesteld in rotten van 3.
ernaast wat afleidings materieel. daaraan kan ik zien of dit gebied actueel terrein is.
weet je dat ze het echt verrekken om in een al gebruikt valletje te duiken??
ze nemen Altijd een maagdelijk exemplaar, ik ben dus zo langzamerhand grootverbruiker bij de plaatselijke boerenbond.
dit alles speelt zich af zo’n 10 cm van mijn hoofdkussen.. ik moet er niet aan dEnken…
en nee, ik doe niet aan gif!

posted by meizoen at donderdag, maart 17, 2005 1 comments
meizoen?

meizoen?

daar komt het vandaan… ik leefde op een tapijt van meizoentjes.hoe veilig kan een kind zijn?mijn tweelingbroertje en ik waren bruidsjonker en meisje.mijn jurkje en strik lichtblauw, hij had een prachtig stokje en ik een boeketje.de avond van te voren had ze mijn haren in pijpekrullen gedraaid, en me duizend keer gezegd dat ik me netjes moest gedragen…keurig lopen, we hebben geoefend, en niet teveel lachen..

posted by meizoen at donderdag, maart 17, 2005 0 comments
vrijdag, maart 11, 2005

kleed

posted by meizoen at vrijdag, maart 11, 2005 0 comments

kleed

omdat dat een van de huishoudelijke klussen is die je kunt doen als er sneeuw ligt.kleed naar buiten sjouwen, met de voorkant op maagdelijke sneeuw, hoelang? nou, een tijdje.dan kloppen? geen flauw idee, dus toch maar kloppen.’t fleurt niet noemenswaardig op, maar het karwei geklaard. dat moest al zo’n jaar of negenentwintig om precies te zijn.het is het kleed dat in de babykamer van ons kind lag.dat ik alsmaar niet weg kan doen, en dus nu maar weer naar boven breng.

posted by meizoen at vrijdag, maart 11, 2005 0 comments
donderdag, maart 03, 2005
sneeuw
sneeuw

ouwerwets veel sneeuw! zij rent in de teckelpas, en dan wat langzamer en nog… er zitten dikke brokken in haar vacht.
piept zielig..
wat een prachtige wereld, vandaag geen duiven maar van de rest veel!
nog geen bericht uit uit Aitutaki, de cycloon Percy heeft zijn grootste kracht verloren, maar welke eilanden hij nou precies heeft aangedaan is me niet duidelijk.
Erwtensoep? erwtensoep!

posted by meizoen at donderdag, maart 03, 2005 1 comments
About Me

My Photo
Name:meizoen
Location:Netherlands

ben me aan het orienteren op het www

View my complete profile
Previous Posts

* daan
* keuken
* hugo claus
* september in pensol
* lieve logé
* geluk
* eenden
* getrouwd
* verwante stemmen
* een mooie knoot is niet lelijk

Archives

* juli 2004
* augustus 2004
* september 2004
* oktober 2004
* november 2004
* december 2004
* januari 2005
* februari 2005
* maart 2005
* april 2005
* mei 2005
* juni 2005
* juli 2005
* augustus 2005
* september 2005
* oktober 2005

Powered by Blogger

Site Meter

==========================================================================================

lijstje

deze amaryllis rond kerst voor gekocht
dreft afwasmiddel
frambozendubbelfris
blauw jasje
zilveren wekker
tafellaken
nog niet op het kerkhof
bankzaken
rozen uit zijn ‘tuintje’
voorzichtig nog een anemoon eruit peuteren
tant z jarig
bijna drie maanden

posted by meizoen at zaterdag, april 30, 2005 0 comments
woensdag, april 27, 2005
three grand old lady’s

zo blauw
en als je goed kijkt al een zachtgroen waas
ze doen het weer
mijn drie oude dames
volgende week zullen ze incontinent zijn
van wit bloeisel dat er niet meer van komt
geeft niet
ik veeg het gewoon op

posted by meizoen at woensdag, april 27, 2005 1 comments
zondag, april 24, 2005
nestjes

ik vrees dat we door alle snoeiwerk veel nesten verstoord hebben.
per ongeluk ontdek ik er af en toe nog een paar.
zoals deze merel, ze let op! maar we mogen wel door het poortje.
zag ook al jonge roodborsten.. kan dat al?
tevreden vandaag, lief: luik bastenaken luik, en ik eindelijk allerlei rond de erven.
toen ik opkeek, zag ik haar uitgebluste ogen op de slideshow.
R&M waren naar Barcelona en wij S&J!
nu een zachte avondzon. wat hou ik hier van!

posted by meizoen at zondag, april 24, 2005 0 comments
vrijdag, april 15, 2005
hé hé

het ei eindelijk gelegd!

Iemand met veel zorgkosten kan in de toekomst rekenen op een toeslag van de belastingdienst.

Dat we het maar weten..Geluk is betrekkelijk!
Vanaf nu slot op de knip om nageslacht van goede zorg te voorzien. Want dAt bedoelt ie toch?
Mijn eigen dood zal me worst wezen, maar het leven van die van mijn lieven wel.
De tweedeling, waarvan ik met mijn suffe flowerpower kop dacht dat ie nog lang niet daar was, is er.
Zo, en nou maar weer vrolijk verder leven…

posted by meizoen at vrijdag, april 15, 2005 1 comments
donderdag, april 14, 2005
vergeetmijniet

deze blauwe bloempjes waarvan ik me verbeeld dat ze de blauwe bloempjes zijn uit “Zijde” van Barrico, daarvan nu mijn tuin vol.
dus tegen de wal meer blauw gezet van maagdenpalm en iris.
zo’n dag/ deze dag is geluk. overal knoppen van de rodo’s, lelietjesvandalen, hosta.
de hele dag gesjouwd, versjouwd. de gelukzalige aanwezigheid van lief in huis die satie speelt.
veel meer kan het niet zijn. nou ja, een warm bad..

posted by meizoen at donderdag, april 14, 2005 0 comments
woensdag, april 13, 2005
namiddag
namiddag

zon in de kamer
In de stilte wat vogels
de hond verlegt zich loom
op zwarte schaduw

ik denk dat ik even naar boven ga
overhemd strijken
de geur van je oksels

posted by meizoen at woensdag, april 13, 2005 0 comments
zondag, april 10, 2005
wat een fantastisch weekend

we genoten met volle teugen! 2 heerlijke dagen! vol mooie muziek (alleen verwante stemmen vielen definitief uit) mooie beelden prachtige foto’s en schilderijen.
en een humeur.. niet kapot te krijgen. 2 dagen een vol kerkje. een van de dames uit de buurt had haar hoed opgezet en kwam zelf maar eens kijken wat er nou wel niet te doen was…
en complimenten zoveel complimenten. mij hoor je voorlopig niet mekkeren! trusten.

posted by meizoen at zondag, april 10, 2005 0 comments
vrijdag, april 08, 2005
8april

doosje

aan de vooravond van …
doosje klaar en alles zit erin. vanavond de boel ingericht, we kwamen na een bruiloft met uit de verte wapperend witte tule en het kerkje vol blauwwitte bloemen.
een beter omen kan er niet zijn.
ik lig op het altaar, met mijn gezicht naar het kerkvolk liggen rechts van mij ontelbare kindergraven in de niet gewijde grond..
volgens volgens de koper van, en voorzitter van stichting ‘kerkje persingen’ aan deze kant van van het kerkje sterke krachten!
ik ben nogal onder de indruk van de schilderijen van liesbeth en de foto’s van hans.
naast P heeft de tweede bas van verwante stemmen zich nu ziek gemeld!!
de generale van vanavond gaat dus al niet door… halsundbeinbruch voor morgen!

posted by meizoen at vrijdag, april 08, 2005 0 comments
About Me

My Photo
Name:meizoen
Location:Netherlands

ben me aan het orienteren op het www

View my complete profile
Previous Posts

* daan
* keuken
* hugo claus
* september in pensol
* lieve logé
* geluk
* eenden
* getrouwd
* verwante stemmen
* een mooie knoot is niet lelijk

Archives

* juli 2004
* augustus 2004
* september 2004
* oktober 2004
* november 2004
* december 2004
* januari 2005
* februari 2005
* maart 2005
* april 2005
* mei 2005
* juni 2005
* juli 2005
* augustus 2005
* september 2005
* oktober 2005

Powered by Blogger

Site Meter

==========================================================================================
autootje

dag dotje, je was het leukste autootje dat ik ooit had.
maar nu ga ik je wegbrengen, beetje spijt in het hart.
hoe we samen walsten over vnl mcadamwegen en we leonard cohen zo hard draaiden dat ik de politie niet opmerkte.. en we alsmaar naar M reden.. zo vaak zo veel, soms raakten we er samen van slag van..
dat hoeft niet meer, en nu kan ik een fiets.. echt??

posted by meizoen at dinsdag, mei 24, 2005 0 comments
dinsdag, mei 17, 2005
30 jaar pinksterweekend

zoals zo vaak koud en nat, maar gisteren warm en aangenaam.
we konden 3 dagen buiten eten!
30 jaar en deze keer met 60 man/vrouw.
altijd op dezelfde plek waar we een kampvuur mogen maken.

al die jaren op http://www.campingrozenhof.nl

en al die jaren in min of meer hetzelfde gezelschap, veel lief en ook leed.
ons grut heeft inmiddels eigen grut, waaronder kees en teun, die hun belezenheid toonden toen ze mijn teckel zagen en ‘takkie’ zeiden.

het doel is elkaar ontmoeten en wandelen, en nog ’s en nog ‘s.
en lezen… iedereen leest, en voorzover ze dat niet doen koken ze op enorme pannen.
en er wordt gezongen:

God groet u, zuiv’re bloeme Maria, Maged fijn
Gedoog dat ik u roeme
Lof moet u altijd zijn!
Als gij niet waart geboren
O reine Maged vrij
Wij waren al verloren
Aan u beveel ik mij!

Maria, lelie reine
Gij zijt mijn toeverlaat
Zoals een klaar fonteine
Die nimmer stille staat
Zo geeft gij ons genade
En staat uw dienaars bij
Och, sta mij toch te stade
Aan u beveel ik mij!
O roosken zonder doren O violette zoet
O bloemken, blauw in ’t koren
Weest, mij, uw kinde, goed!
Vol liefde en gestadig
Ootmoedig zo zijt gij
Och, weest mij toch genadig
Aan u beveel ik mij!

het limburgs landschap was prachtig, de geur van meidoorn, ’t kant van fluitekruid, de vette blubber van lös, en de niet vanzelfsprekende aanwezigheid van goed gezelschap.

tot volgend jaar!

posted by meizoen at dinsdag, mei 17, 2005 3 comments
woensdag, mei 11, 2005
pensioen

of pré, vut/fut?
in ieder geval; het zit erop! bureau werd opgeschoond.
rustig aan? nou neuh.. eerlijk gezegd allang niet meer zo’n strak programma gehad.
en ik ga daar in mee, zo’n twee weken! niet veel meer, dan wil ik weer mijn eigen rustige leventje ( met fiets, daarover later) en tuin en boeken.
want het komt er allemaal niet meer van, terwijl het toch de bedoeling was… juist.

vandaag een caravan gepast van W.
lachen??
niet doen! het zou weleens leuker kunnen zijn dan ik denk, dus op naar Vijlen met zo’n sleephut achter ons aan. voor de zekerheid met R en F afgesproken dat we achter elkaar rijden.

dit jaar:
ik ga op vakantie en neem mee: electrische deken
winterdekbed
wollen sokken
boeken veel boeken
mijn eigen nachtlampje
en mijn hondje….
da’s andere koek hè?

posted by meizoen at woensdag, mei 11, 2005 1 comments
woensdag, mei 04, 2005
le valet

le valet

afgeblazen… nog aan het werk in de schuur, en regen veel regen waardoor lekkages.
en nu?
camper huren en gaan rijden?
naar Vijlen bv?
eerst nog even nasimmen en dan plannen maken.

posted by meizoen at woensdag, mei 04, 2005 2 comments
About Me

My Photo
Name:meizoen
Location:Netherlands

ben me aan het orienteren op het www

View my complete profile
Previous Posts

* daan
* keuken
* hugo claus
* september in pensol
* lieve logé
* geluk
* eenden
* getrouwd
* verwante stemmen
* een mooie knoot is niet lelijk

Archives

* juli 2004
* augustus 2004
* september 2004
* oktober 2004
* november 2004
* december 2004
* januari 2005
* februari 2005
* maart 2005
* april 2005
* mei 2005
* juni 2005
* juli 2005
* augustus 2005
* september 2005
* oktober 2005

Powered by Blogger

Site Meter

==========================================================================================

Dit bericht is geplaatst in Oude blog. Bookmark de permalink.