Lente

Annemiek op Schiphol

Annemiek op Schiphol

Nog lang niet vergeten, maar we zijn dus al ruim een maand thuis. En hoe heerlijk is het als je vriendin daar dan op Schiphol staat en je zeker weet dat zij het even allemaal regelt.
Naar huis ( spic&span ) waar ontvangstcomité ll staat, en dan eindelijk naar bed.
Het huis is klein en ik mis vooral het licht en de warmte! P sprong zo op zijn fiets naar AH voor de Nederlandse boodschappen. Er zat ook niet veel anders op, want onze oude dierbare Saab liet het afweten, er groeide schimmel op het stuur en stoelen en hij rook naar een champignonkwekerij. Dat werd een laatste rit naar de garage.

Oude Saab

Oude Saab

.
En in dit hoestende en proestende land ving ik onmiddellijk een griepvirus en pats daarbovenop nóg een. En het is waar dat warmte goed is voor je botten en gewrichten.
Mooie gelegenheid om wat bij te lezen:
De Amerikaanse Prinses van Annejet van der Zijl: mwah mwah,ik had me er erg op verheugd, maar bleef hangen in de vlakke prinses. Mannen, huwelijken, verdriet, reizen, geld. En toch kwam ze niet tot leven.image
Als de winter voorbij is van Thomas Verbogt: mooi mooi! Geheel andere koek. Wij lezen oa de Gelderlander en mijn eerste gang was toch altijd zijn column. Ik ben zo pretentieus om te zeggen dat ik ‘m daarin zag groeien. Zijn magische leeftijd is die van een puber in de laatste klassen van het gymnasium. Ook hier het nu, verweven met de verwarrende wereld van een jong volwassene. Weemoedig en zuiver op de graat geschreven en gedacht.

Als de winter voorbij is

Als de winter voorbij is

.
Lichtpuntje dat we deze kleine prinses ook weer zagen:

Anne-Sophie maart 2016

Anne-Sophie maart 2016

Ze kon deze dagen uit haar spreid gips en maakt meteen aanstalten om op haar buik te liggen en vooruit te grijpen. Over een week wordt ze één.

Kortom het leven gaat weer zijn oneindige gang, er is verdriet en vreugde en er is nu ook
een “Brussel”.
In Tamahere gaat het goed, wordt er ’s nachts gejaagd op Possums! En doen de kindjes al een warmere pyama aan. Winter comes.
Eerlijk gezegd zou ik wel terug willen 😉
Maar eerst mijn eigen tuin in orde.
.
De ‘storyteller’ houdt ons op de hoogte. Jessie maakt hier met elastiekjes letters op een bord.

Jessie maart 2016

Jessie maart 2016

.

Pierre Kemp

Pierre Kemp

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Familie, Gedichten, Lezen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.